Haberler

Mercan Kimya Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) Çalışmalarına Process Era/Qbitra Şirketi ile Başladı

Mercan Kimya, Süreç İyileştirme ve Robotizasyon çalışmalarında AI (Yapay Zeka) bazlı yazılım ve danışmanlık veren Processera firması ile sözleşme imzaladı. Buna göre; iki firma Mercan Kimya’nın tüm süreçlerini maksimum robotize etmek üzere uzun soluklu bir iş birliği yapmak üzere anlaştılar.

Processera firması Yönetici Ortağı, Haydar KOÇAK aşağıdaki açıklamayı yaptı;

“Qbitra Platformu yapay destek ve düşük kod altyapısı ile insan davranışlarını taklit eden en gelişmiş platformdur. Qbitra ile Mercan Kimya farklı roller ve yetkinliklerle donatılmış yapay zeka destekli Metal Yakalı Robotları işbaşı yaptırıyor. Qbitra Robotları ile çalışanların, müşterilerin ve tedarikçilerinin Mercan Kimya ile olan süreçlerini daha hızlı, daha ekonomik ve en önemlisi dijital dönüşümle çok daha katma değerli hale getirmeyi hedefliyoruz.”

Mercan Kimya Genel Müdürü, Harun AYDIN’ın açıklaması şöyle oldu;

“İş dünyası yakın geçmişe kadar üretim süreçlerinde otomasyon ve robotizasyon üzerine çalışırken, günümüzde tüm yönetim süreçlerinde bunun büyük oranda başarıldığını biliyor.

Mercan Kimya; İnsan Kaynakları, Satış, Finans, Muhasebe, Kalite & AR-GE, Tedarik Zinciri, Üretim…vb. tüm yönetim süreçlerinde, katma değeri düşük işlerin yapay zeka ve robotizasyon sistemlerine yaptırılması konusunda ciddi çaba sarf etmekte ve yatırım yapmaktadır.

Bunun sonucu olarak katma değeri yüksek işlerin değerli insan kaynakları tarafından yapılması ve verimliliğin en üst seviyeye çıkarılmasını kendisine amaç edinmiştir.

ERP Sistemleri ile yetinmenin mümkün olmadığı günümüzde, ileri dijital teknolojileri kullanmanın, sürdürülebilir başarı için vazgeçilmez bir gelecek vizyonu olduğunu bilerek, bu alanda hem değerli dış kaynaklardan yararlanmakta hem de ekiplerimizin bu doğrultuda çalışmalarını, projeler yapmalarını teşvik ederek yatırımlar yapmakta, yakın geleceğe bugünden hazırlamaktayız.

Ekonomik, kültürel ve teknolojik gelişmelerin son derece hızlı ilerlediği günümüzde, yakın/orta vadede birçok mesleğin ortadan kalkacağını artık hepimiz net bir şekilde görebiliyoruz. İş dünyası açısından bunun yönetim süreçlerine etkisini şimdiden görerek çözümler üretmek Mercan Kimya’nın uzak olmayan bir gelecek vizyonudur.

Sonuç olarak Mercan Kimya; ileri dijital sistemleri kullanarak, Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) çalışmalarında öne çıkarak bu konuda da lider firmalardan biri olacaktır.

Mercan Kimya’nın bugünü ve yarınında büyük değişim yaratacak bu yolculuğunda Processera ve Haydar beylerle çalışmaktan heyecan duyuyoruz.”

Mart,2021

GÜVENİLİR ÇÖZÜMLER